Picture
Jednou za čas někoho z mých kamarádů napadne něco bláznivého. Někoho něco bláznivého napadá neustále, třeba Jiřího Královce. Nápad na jednoduchou hru z prostředí Říma přerostl v trochu větší projekt, který ví, že vývoj bude dlouhý a trpký, ale že tady nejde o peníze, ale hlavně zábavu a nové zkušenosti. 

Nastal čas, aby říšská orlice pořádně roztáhla svá křídla... Řím je v ohrožení!

Říše se utápí v krizi po dlouhých letech občanských válek, které vyčerpaly státní pokladnu. Na trůně jsou dva císaři, otec a syn. Císař Valerianus je již starý a důvěřivý, jeho syn Galienus je mladý, silný a plný odhodlání zastavit dlouhou sérii porážek Říma a pozvednout říši z prachu hanby. To ale nebude jednoduché a rozhodně to nemůže dokázat sám.

Píše se rok 260 n.l. Římský císař Valerian je po zradě Fulvia Macriana zajat Sasánovským králem králů Šaphůrem. Perská invaze ve východní části říše pokračuje, opakované porážky římských armád vyčerpávají státní pokladnu, zdroje z nejbohatších východních provincí jsou pod perskou vládou. Navíc od kaspického moře začínají loupeživé bandy Gótů být čím dál odvážnější a rychle nabývají na intenzitě.


A na severu?

Oheň a smrt se vznáší nad celou Galií. Drancující armády barbarských kmenů Franků a Alamanů se beztrestně potulují římskými západními provinciemi. Drancují, ničí, zabíjejí.

Římská města a jejich obyvatelé jsou terorizování. Barbaři překročili Pyreneje a jsou v Hispánii.

Situace je vskutku špatná, na západ vyráží císař Galienus spolu se svojí armádou do provinie Raetia ve snaze zatlačit barbarské pomocné síly zpět za Rýn a oslabit tak jejich hlavní síly v Hispánii.

Na východě po porážce císaře Valeriána vypuklo nové povstání řízené zrádcem Fulviusem Macrianem a jeho dvěma syny. Provincie Asia, Galitia a Syria je ovládána rebely, v provinciích Cappadocia a Mesopotámia pochoduje perská armáda od města k městu a zůstává po ní jen zkáza.

Císař Galienus potřebuje schopné a věrné důstojníky a proto se obrací na svého dlouholetého přítele a generála ve výslužbě Quinta Publia Clara.





Leave a Reply.